tiistai 28. huhtikuuta 2009

Lohikäärmetossut

Janpan tilaustyö etenee vihdoin. Eilen päästiin jo aika pitkälle, mutta vähän vanuttamista ja muotoilua täytyy vielä tehdä. Silmät ja sieraimetkin on vielä avaamatta. Tässä muutama vaihekuva harjan avaamisesta ja lopuksi valmiit tossut.

Valmiina leikkaukseen.
Harja siivuina.
Harjakset yksitellen huovutettuina. Omituinen vihreä kohouma harjan alapuolella on silmän paikka, jonka kohdalla päällimmäisen villa kerroksen alla on pieni ympyrä parkettimuovia ja sen alla oranssia ja punaista villaa, joka tulee auki leikattaessa näkyviin. Tossun kärjessä on vastaavat kohdat sieraimia varten.
Kaverukset valmiina. Tuli omituisen pörröiset, mutta menköön edes osittain virolaisen karkeamman villan ja osittain pitkän huovutustauon piikkiin. Toinen lohikärmes on vähän hippi ja toinen sitten punk.

torstai 9. huhtikuuta 2009

Helmikoruja

Allekirjoittanut on viimeaikoina innostunut kovasti helmikorutöistä, mistä voitaneen syyttää jaetusti tämän blogin toista kirjoittajaa ja paikallisen korkeakoulun vieressä sijaitsevaa fantastista helmikauppaa! Pari viikkoa olen jo näpertänyt ja koruja on kasassa jo enemmänkin, mutta aloitenaan nyt näillä ihan ensimmäisillä tekeleillä. Alla olevista muuten neljä on mennyt lahjoiksi, kaksi jäänyt omaan käyttöön. Kuvat alla kronologisessa järjestyksessä ylhäältä alas.

(Jahas, kadotin sitten sen ensimmäisen... Lisään sen tähän, jahka olen taas kotikoneella.)





keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Seinätekstiili




Materiaalina on käytetty pellavanarua ja kuivattua luonnonpajua. Kankaan sidos on vähän muunneltu kanava.

tiistai 7. huhtikuuta 2009

Kasvivärjäykset



Tavoitteena oikein laaja värikartta erilaisilla kasveilla ja puretusaineilla. Al = aluna, Cu = kuparisulfaatti ja Fe = rautasulaatti. Muut tiedot pitäisi löytyä pahvista.

sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Huopaa


Patakintaat, joista toinen toimii ja toinen on hieno.


Laukku, hattu, tossut, kintaat, kukkia ja levy. Ensimmäisiä huovutuksia ikinä muutaman koulussa tehdyn levyn jälkeen.

Kintaat

Kintaat ommeltu vanutetusta villapaidasta.