keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Kaulahuivi

Minulla on taas vaihteeksi meneillään melko pitkä projekti, joka edistyy vähitellen. Tarkoitus on kutoa ruudullinen huivi yhdistämällä ontelo- ja panamasidosta. Lankana on itse kasveilla värjätty nalle (tex 385, 75% villaa ja 25% polyesteriä). Tämän takia samaa väriä ei ollut käytössä kovinkaan paljon. Katsotaan mitä tästä kehittyy.

Loimi on valmis ja odottaa kangaspuihin vetämistä. Näyttää kovin kirjavalta suunniteltuun lopputulokseen verrattuna. Kudelangat on valmiiksi puolattuna, joten yksi tylsä työvaihe on jo valmiiksi takana.


Loimi puissa. Alasidontaa suunnitellessa ruudut vaihtuivat raidoiksi. Neljä niisivartta ja kahdeksan polkusta riittää. Kahdeksan vartta olisi vähän liioittelua, kun huivi on 20 cm leveä...Kutominen hyvässä vauhdissa.


Valmis huivi hangella. Se pääsi vielä pesukoneeseen, kun langoissa oli värjäyksen jäljiltä niin viehättävä haju.


Kasvivärien pesukoneenkestävyys tuli taas todistettua. Haju lähti ja värit jäi.

perjantai 12. maaliskuuta 2010

Jotain ihan muuta...

Eipä sitä ole jotenkin ehtiinyt tänne mitään julkaista, vaikka kaiken aikaa sitä ainakin luennoilla tulee kudottua ja muuten näprättyä. Sen sijaan ajattelin kirjottaa pikaisesti jostain ihan muusta.

Törmäsin äskettäin aivan fantastiseen PASKA NEULE -blogiin, joka on kyllä riemastuttava poikkeus neuleblogien joukossa rennon otteensa ja ihanan itseironisen asenteensa vuoksi! Sitäpaitsi kun mikään oma tekele ei yleensä ole ihan sitä mitä oli tarkoitus olla (paitsi ehkä patenttilapaset), niin noihin kirjoituksiin on kamalan helppoa samaistua. Suosittelen.

Paska neuleen viimeisimmässä merkintä käsitteli puolestaan neulehoroskooppia, eikä sitä tietenkään raaskinut olla katsomatta omaansa:

VAAKA (23.9.-23.10.)

Neulominen ei ole sinulle suorittamista vaan neulot ja pidät blogiasi omaksi iloksesi. Osallistut innokkasti neuletapaamisiin ja olet aina valmis auttamaan jos jollakin on kysyttävää neuleestaan. Neulot mieluiten puuvillalangasta. Kun toteat jonkin mallin hyväksi, neulot niitä samantien useamman kappaleen. Luultavasti sinulla on meneillään neljäs Fifi. Et voi sietää tekokuituisia lankoja, vaan neulot mieluiten puhtaasta villasta tai puuvillasta.

Lempilankasi: Novita Tennessee ja Mandarin Petit.

Melkein naurattaa, miten kamalan kauas tämä paikoitellen osuu! Ikinä en ole neuletapahtumaan osallistunut (jos meidän koulutusohjelman luentoja ei lasketa :D), neulon lähes pelkästään villalangoista, eikä mulla ole aavistustakaan siitä, mikä on Fifi. Blogin suhteen kyllä ollaan enempi oikeassa.

Näin, täältä tähän. Koetan vähän tsempata noiden itse töidenkin päivittelystä, ettei blogi ihan kokonaan pääse kuolemaan.