keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Kipinäkeskiviikko: Tyynyvallankumous

Olen lähitulevaisuudessa siirtämässä kimpsuni ja kampsuni pysyväisluontoisesti Turusta taas Helsingin seutuville ja kun uuteen asuntoon asettuminen alkaa tulla entistä ajankohtaisemmaksi, alkaa sitä väistämättäkin ajatella kaikenlaisia sisustusasioita. Ja koska olen muuttamassa kaverin kanssa samaan asuntoon, on sisustettavana huoneita ihan uudella tapaa entisiin yksiöihin verrattuna. On omaa makuuhuonetta, olohuonetta ja keittiötä.

Olohuoneeseen tulee vaimokkeen eli kämppiksen olemassaoleva sohva, mutta sen lisäksi on ollut puhetta myös muista istuinjärjestelyistä. Itse olen viimeaikoina innostunut etenkin hyvien lattiatyynyjen ajatuksesta. Nykyisestä asunnostani löytyy jo paria laatua koristetyynyjä, mutta nämä ovat vähän aikansa eläneen tuntuisia ja ennen kaikkea huonohkoja istumatyynyjä. Paremmille olisi siis kysyntää.

Vanhat tutut tyynyt.

Nykyisiä tyynyjä on tosiaan kahta kokoa neliskanttisina. Olen kuitenkin viimeaikoina alkanut haikailla pyöreiden, ihan tarkoitusta varten tehtyjen istuintyynyjen perään. Joitakin on tullut vastaan ihan täällä blogimaailmassa, mutta myös ystävämme Googlen avulla olen hakenut inspiraatiota. Aika paljon löytyy pillerinmuotoisia tyynyjä, joissa on pääli- ja pohjakappaleet sekä suorakaiteen mallinen sivukaitale. Nättejän nekin ovat, mutta usein vähän särmittömiä ja tylsiäkin. Eivät ihan lemppareitani.

Enemmän olen sensijaan pitänyt sivukaitaleettomista pulleista tyynyistä, joissa usein on nappi tai muu vastaava asia keskellä tekemässä tyynylle "navan" (ei taas ammattilainen muista oikeita termejä ei...). Jostain syystä nämä ovat minus paljon söpömpiä ja niissä tuntuu olevan muutenkin enemmän variaatioita. Ihan erityissuosikkini ovat olleet Pieni Lintu -blogista löytyneet ihanat, jämätilkuista tehdyt tyynyt (kuva alla). Tällaisia tahdon minä myös, sekalaisia tilkkujakin löytyy kotoa ihan liikaakin.Täytynee siis ryhtyä sisustuspoliittisiin neuvotteluihin tulevan vaimokkeen kanssa!

Pienen Linnun ihana sinivihreä tyyny. (Kuvaa käytetty luvan kanssa.)

Mutta tosiaan, vahvaa sisustuskuumetta on ilmassa, joten varmasti lähitulevaisuudessa syntyy enemmänkin sisustusaiheisia merkintöjä.

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pienet ahkerat loristit

Meille uskottiin tärkeä tehtävä pääsiäispäivänä. Meidän piti tehdä hieno kukka-asetelma niistä tarpeista mitä pihalta ja koristelaatikosta löytyi. Verotettuamme puutarhasaksilla jokaista lähialueen pensasta ja napsittuamme kukat maasta kanavoimme sisäiset floristimme tähän taideteokseen.

Siitä tuli niin hieno, että meinasi nousta menestys päähän.

Onneksi onnistuneet taustavalinnat asetelmaa kuvatessa palautti meidät maanpinnalle.

Lopulta hyvä taustakin löytyi, vaikka sopiva kuvakulma asettikin omat haasteensa.

Onneksi lopussa kiitos seisoo ja saatiin oksatkin kauniisti näkyviin.

Ps. Kun Riikka saisi vielä kameransa puhdistettua, niin jokaisessa kuvassa ei olisi vakioroskaa...

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Kipinäkeskiviikko: Pintaa

Omien valokuvien joukosta löytyy aina välillä kuvia pinnoista, jotka ovat näyttäneen kivoilta ja siitä on sitten otettava kuva muistiinpanoksi. Vielä niille ei ole löytynyt käyttöä, koska sitten kun ideoita kaipaisi ne eivät tule mieleen. Kuva-arkistojen perusteellinen läpikäynti voisi olla paikallaan, sillä näitä on tullut kerättyä jo monta vuotta.

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Helsinkineuloosi

Vaikken ole aiheesta täällä Räpellyksessä aikaisemmin maininnut, on kuluneeseen talveen Turussa on tärkeänä osana kuulunut neulominen. Tai jos tarkkoja ollaan ei vain neulominen vaan neulominen toisten ihmisten seurassa. Tämä on ollut seurausta siitä, että olen eksynyt mukaan erinäisiin paikallisten neulojien kokoontumisiin. Näistä hauskin on ehdottomasti ollut ystäväni Inarin perustama Neulekerho Nekku, joka on kokoontunut marraskuusta alkaen. Nekussa (ja muuallakin) olen päässyt tutustumaan mukaviin ihmisiin ja saanut uusia ihania ystäviäkin. Sitäpaitsi tekosyyt istua kutomassa ja syömässä kakkua ovat aina tervetulleita.

Nyt vaan on niin, että joulun jälkeen sekä Inari että äskettäin myös minä olemme ajautuneet pääkaupunkiseudulle emmekä siis kumpainenkaan voi käydä Nekkuilemassa enää. Siksipä aloimme jo pari kuukautta sitten puhua, että Helsingissä pitäisi aloittaa oma neulekerhonsa. Yksi asia johti toiseen ja nyt se on sitten täällä, Neulekerho Nella!


Nellan on tarkoitus ainakin näin alkuun kokoontua joka toinen torstai ensiviikosta alkaen. Kerhon toimintaa voi seurata joko Nellan omasta blogista Neuleita ja pullaa tai Facebooksivulta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki käsillätekijät ja herkkujen ystävät. Siispä jos joku teistä Räpellyksen lukijoista haluaa liittyä seuraan, olisi se vallan loistavaa.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Kipinäkeskiviikko: Luuta

Vaeltaessa innostuin kerran keräilemään erilaisia luita. Ihan vaan siltä varalta, että niistä myöhemmin keksisi jotain kivaa.

Poron sarven poikkileikkaus on kaunis. (Sen sahaaminen haisee yllättävän pahalle.)

Sarven eri kohdista saa kauniita ja erilaisia helmiä, jotka sopivat koruihin.

Sääriluille, kalloille ja nikamille ei ole vielä löytynyt tämän parempaa käyttöä. Otukset on tehty varsin karkeasta paperimassasta. Yhden synttärionnittelun olen maalannut sääriluuhun.