torstai 8. huhtikuuta 2010

Hiippalakki

Eipä tosiaan ole hirveästi tullut päivitettyä, vaikka kaiken laista täällä onkin räpelletty. Joskus tammi-helmikuussa (en enää muista ihan tarkkaan milloin) syntyi itselle uusi, lämmin talvipipo.

Tämä hiippalakki on tehty vuosikertavillalangasta, josta on pitänyt tehdä pipo jo iät ja ajat. Nyt tosin pistin pipon mallin kokonaan uusiksi ja kaksinkertaisesta langasta virkaten syntyi nyt hauska vihreä hiippalakki! Hiippalakki siitä tuli ehkä enimmäkseen siksi, että olen tuhottoman huono aloittamaan pyöreää pipoa päältä ilman, että siitä tulee tuhottoman kummallinen möykky. Mitään ohjetta ei tietenkään ole käytetty, vaan levennykset on tehty ihan fiilispohjalta.

Reunaa lukuunottamatta pipo on tehty kiinteillä(?) silmukoilla, mutta reunan päätin tehdä raidan pylväitä. Pylväät sinällään näytttivät jo aika kivoilta, mutta koska olin ostanut juuri jumalattoman rullan tuota punaista nauhaa, en voinut vastustaa sen pujottamista pipon reunaan. Samaan syssyyn tein myös virkatun rosetin ja viimeistelin koristuksen pienellä punaisella napilla.

Pipo on ollut tämän talven ehdoton suosikkini ja on se muidenkin suosioon päässyt! Luokkakaverille onkin luvattu jo tehdä samanmoinen, joskin vähän lyhyempi pipo.

1 kommentti:

  1. Hauska pipo. Tekee itsekin mieli kokeilla virkkaamista.

    VastaaPoista