keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Kaulahuivi

Minulla on taas vaihteeksi meneillään melko pitkä projekti, joka edistyy vähitellen. Tarkoitus on kutoa ruudullinen huivi yhdistämällä ontelo- ja panamasidosta. Lankana on itse kasveilla värjätty nalle (tex 385, 75% villaa ja 25% polyesteriä). Tämän takia samaa väriä ei ollut käytössä kovinkaan paljon. Katsotaan mitä tästä kehittyy.

Loimi on valmis ja odottaa kangaspuihin vetämistä. Näyttää kovin kirjavalta suunniteltuun lopputulokseen verrattuna. Kudelangat on valmiiksi puolattuna, joten yksi tylsä työvaihe on jo valmiiksi takana.


Loimi puissa. Alasidontaa suunnitellessa ruudut vaihtuivat raidoiksi. Neljä niisivartta ja kahdeksan polkusta riittää. Kahdeksan vartta olisi vähän liioittelua, kun huivi on 20 cm leveä...Kutominen hyvässä vauhdissa.


Valmis huivi hangella. Se pääsi vielä pesukoneeseen, kun langoissa oli värjäyksen jäljiltä niin viehättävä haju.


Kasvivärien pesukoneenkestävyys tuli taas todistettua. Haju lähti ja värit jäi.

7 kommenttia:

 1. Kivoja värejä, mutta niinhän sulla aina on. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia. Siihen tässä pyritään. :P

  VastaaPoista
 3. Löysin just parvekkeelta kannellisen ämpärin, jossa ilmeisesti on joku värjäys meneillään. Yhtään en muista mikä, enkä oikeastaan tahdo tietääkään...

  VastaaPoista
 4. Hehee, heititkö koko satsin pois? Ehkä sieltä olis löytyny uusia mielenkiintoisia värejä. :P

  VastaaPoista
 5. homeen eri sävyt.
  siis ämpärissä.
  ootko värjänny niitä huiveja etiopiasta? mä käytän sitä valkosena, mukava niin.
  hieno huivi! hyvä ettei haju jäänyt ja värit lähteny.

  VastaaPoista
 6. En oo värjännyt. Käytän varmaan toistaiseksi valkosena ja kokeilen värjäystä, jos tuntuu ettei muuten tule käytettyä tai on hyvä tilaisuus värjäillä.

  VastaaPoista
 7. Ohikulkija kaupungilla kehui tätä huivia, kun on vihdoin päässyt aktiiviseen käyttöön. Niin tylsän värinen takki, että huivi pääsee hyvin oikeuksiinsa...

  VastaaPoista