keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Kipinäkeskiviikko: Tyynyvallankumous

Olen lähitulevaisuudessa siirtämässä kimpsuni ja kampsuni pysyväisluontoisesti Turusta taas Helsingin seutuville ja kun uuteen asuntoon asettuminen alkaa tulla entistä ajankohtaisemmaksi, alkaa sitä väistämättäkin ajatella kaikenlaisia sisustusasioita. Ja koska olen muuttamassa kaverin kanssa samaan asuntoon, on sisustettavana huoneita ihan uudella tapaa entisiin yksiöihin verrattuna. On omaa makuuhuonetta, olohuonetta ja keittiötä.

Olohuoneeseen tulee vaimokkeen eli kämppiksen olemassaoleva sohva, mutta sen lisäksi on ollut puhetta myös muista istuinjärjestelyistä. Itse olen viimeaikoina innostunut etenkin hyvien lattiatyynyjen ajatuksesta. Nykyisestä asunnostani löytyy jo paria laatua koristetyynyjä, mutta nämä ovat vähän aikansa eläneen tuntuisia ja ennen kaikkea huonohkoja istumatyynyjä. Paremmille olisi siis kysyntää.

Vanhat tutut tyynyt.

Nykyisiä tyynyjä on tosiaan kahta kokoa neliskanttisina. Olen kuitenkin viimeaikoina alkanut haikailla pyöreiden, ihan tarkoitusta varten tehtyjen istuintyynyjen perään. Joitakin on tullut vastaan ihan täällä blogimaailmassa, mutta myös ystävämme Googlen avulla olen hakenut inspiraatiota. Aika paljon löytyy pillerinmuotoisia tyynyjä, joissa on pääli- ja pohjakappaleet sekä suorakaiteen mallinen sivukaitale. Nättejän nekin ovat, mutta usein vähän särmittömiä ja tylsiäkin. Eivät ihan lemppareitani.

Enemmän olen sensijaan pitänyt sivukaitaleettomista pulleista tyynyistä, joissa usein on nappi tai muu vastaava asia keskellä tekemässä tyynylle "navan" (ei taas ammattilainen muista oikeita termejä ei...). Jostain syystä nämä ovat minus paljon söpömpiä ja niissä tuntuu olevan muutenkin enemmän variaatioita. Ihan erityissuosikkini ovat olleet Pieni Lintu -blogista löytyneet ihanat, jämätilkuista tehdyt tyynyt (kuva alla). Tällaisia tahdon minä myös, sekalaisia tilkkujakin löytyy kotoa ihan liikaakin.Täytynee siis ryhtyä sisustuspoliittisiin neuvotteluihin tulevan vaimokkeen kanssa!

Pienen Linnun ihana sinivihreä tyyny. (Kuvaa käytetty luvan kanssa.)

Mutta tosiaan, vahvaa sisustuskuumetta on ilmassa, joten varmasti lähitulevaisuudessa syntyy enemmänkin sisustusaiheisia merkintöjä.

2 kommenttia:

  1. Tää on aika kiva viritys: http://hupsistarallaa.blogspot.com/2011/04/pallukkarahi.html

    VastaaPoista