torstai 15. lokakuuta 2009

Korulauseita

Olen kesän ja syskyn aikana arkarrellut erilaisia koruja sekalaisen kasan, mutten ole saanut kuvattua niitä tätä blogia varten. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja napsin kasan kuvia näistä tekeleistäni. Koska niitä oli aika paljon koostin ne pariin kollasiin, ettei tänne tarvitse ladata kymmeniä erillisiä kuvia. Kuvia saa tavalliseen tapaan isommaksi klikkaamalla.

Sitten itse asiaan. Ensin korvakoruja:
Surin osa näistä koruista on tehty Ruotsista ostamistani erilaisista helmistä. Olen erityisen tykästynyt hopeisiin renkaisiin, joihin iso osa näistkin koruista on tehty. Renkaita on kahta kokoa: isompiin on tehty sanahelmillä varustetut, muut on tehty pienempiin. Lisäksi olen pujottanut helmiä muovilla päällystetyyn vaijeriin (munakorvakorut ja "Smile girl, his star"-korvikset) ja ohueen hopealankaan (Sininen sulkakivi -korvikset).

Helmet tosiaan ovat enimmäkseen Ruotsista tuotuja. Iso osa on ostettu ihanasta kaupasta nimeltä Bead Place, joka sijaisti ehkä vähän petollisesti Boråsissa yliopiston vieressä. Sieltä ovat peräisin, paitis suurin osa perushelmistäni, myös lemppareihini kuuluvat jääkaappirunomagneetteja imitoivat muovihelmet. On ollut erittäin hauskaa hakea sopivia sanapareja koruihin. Haastetta lisää myös se, että myös helmen toisella puolella on sana, vaikkein niitä toisia puolia nyt näissä kuvissa näykään.

Toiset lempihelmeni ovat nuo ihastuttavat kivet, jotka on puolestaan ostettu Tukholmasta Sergelintorin alta liikkeestä, joka myi kaiken laisia helmiä ja muita tarvikkeita isoina pusseina pilkkahintaan. Yllä näkyvien kolmen kuvioinnin lisäksi munissa on myös pari muuta, jotka luultavasti näkyvät täällä kuvissa joskus myöhemmin.

Siinä missä pääosa näistä koruista on siis tehty helmistä ja ovat riippuvia koruja, on joukossa myös isoista napeista tehdyt, noh, nappikorvakorut. Napit olen saanut Inarilta (joka oli saanut ne yhteiseltä ystävältämme) ja käytännön toteutus on niinkin yksinkertainen, kuin että olen kuumaliimalla kiinnittänyt nappien taakse korvakorutapit.Tähän settiin olen yhdistänyt samoista helmistä tehdyt korvakorut ja kaulakorun. Miltei kaikki näistä koruista löytyvät helmet on myös ostettu samasta kaupasta kuin munahelmet. Ainoastaan pikkuruiset lasihelmet ovat joko Bead Placesta tai puretusta kirpparilöydöstä. Korvakoruja olen itseasiassa tehnyt samanlaisa peräti kolme paria, joten näitä tulen jossain vaiheessa varmaan myymään jossakin.


Viimeisenä, muttei vähäisempänä on tämä ihana "Hain hammas"-rannekoru. Koru perustuu osittain korupakettiin, jonka ostin juuri noiden ihanien sinisten hammaskivien takia. Paketissa oli ohjet tämän kaltaiseen rannekorun ja kaulakoruun, mutta en oikeastaan ollut alkujaankaan kiinnostunut seuraamaan niitä ohjeita. Alkuperäisessä ohjeessa hammashelmien väliin kuului pieniä sinisiä lasihelmiä ja helmet oli pujotettu kuminauhaan, mutta itse päädyin laittamaan hampaiden väliin pieniä valkoisia kiviä ja pujotin helmet jo aiemmin mainittuun muovipäällysteisen vaijeriin ja siksi laittanut päihin kaksi lukkoa, jotta korun myös saa käteen. Kaikki tämän korun osat on myös hankittu Bead Placesta.
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti