sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Välineurheilua

Syksy tuo aika usein mukanaan jotain uutta tekemistä, etenkin kun pääsen käsiksi työväenopiston opinto-oppaaseen. Olen aiempina Turun vuosina käynyt valokuvailmaisun kurssilla, mutta nyt kaipasin jotain uutta ja sellaista, johon ei kamalasti tarvitse panostaa kurssituntien ulkopuolella. Opasta selailtuani päädyin lopulta keramiikkakurssiin, joka alkoi viime maanantaina.

Ekalla kerralla ei vielä päästy tositoimiin, vaan käytiin kurssin käytännönasioita läpi ja saatiin vähän listaa siitä, mille välineille olisi käyttöä. Nyt kun olen viikon mittaan kerännyt välineitä, tuli myös tarve tehdä välineille pussukka.

Malli on sieltä yksinkertaisemmasta päästä: melkein neliö kangastilkku, jonka pitkiin sivuihin on ommeltu vetoketju ja sitten sivut ommeltu yhteen. Vähän tietysti piti tässäkin kikkailla ompelemalla sivut niin, että vetoketju jäi pussukan "taakse" ja alakulmien sisään ompelu niin, että pussukalle syntyi pohja. Lisäksi tikkasin "etupuolelle" laatikosta löytyneestä bonuskoristenauhasta kuvioraidan. Leveyttä on suunnilleen 25 cm, korkeutta 11 cm.

Hieno tuli, ehkä jopa liian hieno. Uskaltaakos tätä nyt ottaa mukaansa sinne saven keskelle?

Ps. Jos joku täällä vieraillut ihminen miettii, että ompas tutun näköinen kangas, niin ihan syystäkin: pussukka on tehty aikoinaan helmalakanan teosta ylijääneestä tilkusta. Riittoisia jämiä, saa nähdä, mitä niistä seuraavaksi syntyy.

2 kommenttia:

  1. Ehkä suurin rikos käsityötuotetta kohtaan on se ettei sitä raaski käyttää. Saven sekaan vaan hieno pussi. :)

    VastaaPoista
  2. Juuh, mukana oli pussukka ja hyvin sinne kaikki tarvittava ainakin toistaiseksi mahtuu. Ja kurssilla oli kivaa, joten varokaa vaan, tästä tulee kohta vielä keramiikkablogi. :D

    VastaaPoista