perjantai 22. lokakuuta 2010

Sukkaa pukkaa

Internetin ihmemaa on pullauttanut tänä syksynä ilmoille aika monta sukkatempausta. On tuntemattoman sotilaan villasukkia, sivarisukkia, ilmastosukkia ja syöpäpotilaan sukkia. Kivoja kampanjoita kaikki, vaikka luultavasti osallistunkin vain osaan. Tuleepahan samalla kerrattua ja harjoiteltua sukkien tekoa!

Ensimmäisenä tartuin sivarisukkahaasteeseen ja pyöräytin Novitan perusohjetta mukaillen pitkävartiset sukat. Pohjalankana oli harmaa 7 veljestä, johon sitten tein raitoja ja kirjoneulekuvion Totoro-lapasista ylijääneillä vihreillä langoilla. 

Hain sopivaa kuviota kirjoneuleeseen tästä digitoidusta kirjasta, jonka joku oli linkannut Ravelryn keskusteluun jokin aika sitten. Kuvionauhoja tuossa kirjassa on kyllä ihan joka makuun ja löytyi sieltä minullekin sopiva. Sukanvarteen ei tosin ihan kokonaista nauhaa voinut laittaa, joten poimin tästä nauhasta yksittäisen kuvion, jonka sitten istutin molemmin puolin sukan vartta.

Vaikka kirjoneule onkin oikeastaan aika uutta tekniikkaa allekirjoittaneelle, niin näytti tuo kolmen värin neulekin onnistuvan yllättävän hyvin. Lankojen kierron kanssa oli alkuun ongelmia, mutta kun olin ensimmäisen yritelmän purkanut, tulin siihen tulokseen, että parasta jälkeä tuli, kun kahdella kulloinkin ylimääräisellä langalla tekee jatkuvaa lankakiertoa. Sillä tapaa lopputuloksesta sai suht tasaisen ja tasakireän.

Ainut ongelma, joka tässä enää on on se, etten nyt tiedä lainkaan, minkä kokoiset sukat ovat! Tarkoitus oli tehdä vähän ohjeen kokoa 42 isommat sukat, mutta kun täällä ei ole ketään sukkia sovittamassa, niin eipä ole mitään käsitystä, mitä kokoa nuo sukat nyt loppujenlopuksi ovat. :D

2 kommenttia:

  1. Tiinan sukkataulukosta löytynee osviittaa: http://www.freewebs.com/tiinanneuleet/ohjeet/sukkataulukko.pdf

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Pitääkin tuolta katsastaa, mitä kokoa nuo nyt todellisuudessa ovat, jahka sukat ja minä olemme samalla paikkakunnalla.

    VastaaPoista