tiistai 2. marraskuuta 2010

Budapest-myssy

Olin vanhempien ja veljen kanssa viikonloppulomalla Budapestissä. Reissusta kirjoittanen jotain pientä toisen blogin puolelle, mutta täällä täytyy toki esitellä reissukäsityö.

Malli: Phannie
Lanka: Garnstudio DROPS Karisma Superwash
Koukku: 4 mm ja 5 mm

Valikoin työtä vähän viimetipassa, kun tajusin, että käsimatkatavaroihin ei voi ottaa metallipuikoilla ollutta työtä ja ruumaan ei ollut mitään pakaasia menossa. Siispä piti äkkiä etsiä ohje johonkin työhön, jonka voi tehdä vähintään nelosen virkkuukoukulla ja kotoa löytyvästä langasta. Ja kun kaikki sen hetkiset pipot tuntuivat jotenkin rumilta ja ikäviltä, niin päätin tehdä uuden myssyn.

Mukaan printatuista ohjeista mukaan valikoitui lopulta Phannie ja valinta osui kyllä ihan nappiin. Ohje oli helppo, mutta työssä oli silti jujua ja lopputuloksesta tuli tosi nätti. Ihan vähän tulin ohjetta muokanneeksi, kun alkuympyrä olisi ohjeen mukaan alkanut aaltoilla omaan makuuni ihan liikaa, ja lopullisesta myssystä tulikin vähän ohjeen mukaista pienempi. Myssy istuu kuitenkin mainiosti päähän ja on ihanan lämmin runotyttömyssy.

Kotiinpaluun jälkeen tein vielä jämälangasta kukkasen, joka on hakaneulalla kiinnitetty myssyn reunaan ja voidaan siitä siirtää myös toisiin myssyihin, joita varmasti tulee tässä tehtyä. Kukka oli täysin improvisoitu.

DROPS Karisma on muuten ihanan pehmeä ja lämmin villalanka! Se noisi kyllä välittömästi suosikkilankojen kärkeen, etenkin, koska tarjolla on myös muita ihania värejä.

2 kommenttia:

  1. Saako lentokoneeseen viedä millaisen virkkuukoukun tahansa vai pitääkö olla puinen tai lyhyt tai muuten erityinen? Mä viimeksi lentäessä jänistin viime hetkellä ja laitoin virkkuutyön ruumaan, kun pelkäsin menettäväni ainokaisen koukkuni...

    VastaaPoista
  2. Ainakin Finavian sivujen mukaan käsimatkatavaroihin saa ottaa puiset tai muoviset puikot, mutta koukuista siellä ei varsinaisesti mitään puhuttu. Päädyin virkkuutyöhön hyvin pitkälti siksi, että sopivia puikkoja ei ollut, mutta muovisia virkkuukoukkuja kyllä löytyy. Metallisella en ehkä olisi uskaltanut lähteä kokeilemaan...

    VastaaPoista