keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kipinäkeskiviikko: Akvaariomatto

Tähän mennessä tehdyt huopamattoni ovat aina yrittäneet olla palaluontoa ylhääntä kuvattuna. Kun matto kerran on lattialla vaakatasossa, niin sen päällä kävelemisestä voisi tulla tunne, että kävelisikin ulkona. Tästä kehittyi ajatus kalalammen huovuttamisesta. Pohjalla häämöttäisi iso monni ja yläpuolelle voisi laittaa kirkkaamman värisiä kaloja ja lumpeita tms.

Kaloja löytyy omasta olohuoneesta ja onhan ne hienoja.


Päätin kokeilla ylpuolelta kuvaamista, joten sammutin suodattimet ja aloin tähtäillä. Ketään ei vain näkynyt. Suodattimien sammutushan tarkoittaa siivousta, joten kalat katsoivat parhaaksi pinkaista lähimpään puskaan piiloon.

Ruualla houkuttelun jälkeen sain kaverit kuvaan... Kala näyttää ylhäältä näköjään pötköltä... Onhan se hieno, jos se liikkuu parvessa, mutta...


Tarkkaa kuvaakaan ei tahdo saada, kun vauhti on kova ja salamaa ei pysty heijastusten vuoksi käyttämään. Katinkultamonni oli ehkä yhteistyökykyisin. Ei ehkä niitä värikkäimpiä ja ei ehkä ihan mene jättiläismonnin hahmosta.


Karpeille on taidettu jalostaa kuviot selkään ihan syystä. Kyllä näitä kavereita kelpasi katsoa lammikosta ylhäältäpäin.


Ehkä siitä tuleekin karppiallasmatto. Kiinalaisista maalauksista voisi löytyä hienoja kaloja ylhäältä kuvattuina... Saa nähdä...

1 kommentti:

  1. Loistava idea tuo lampimatto! Ja musta nimenomaan karpit vois olla hyviä kaloja siihen. Tai sitten muut kirjavat kalat.

    VastaaPoista