torstai 31. maaliskuuta 2011

Säärystinpari


Luennolla on kiva neuloa pötköä. Silloin ei oikeasti tarvitse keskittyä tekemiseen, vaan voi kuunnella luennoitsijaa. Kuitenkin on helpompi istua paikallaan, kun on jotain tekemistä. Ehkä neulominen on kuitenkin kehittävämpää kuin kiekuroiden piirtely.

Materiaalina on taas kerran kasvivärjättyvillalanka. Tällä kertaa Nallea. En malttanut tehdä kahta ihan samanlaista. Se olisi myös vaatinut melko paljon suunnittelua, kun joitain värejä oli vain ihan vähän. Halusin että säärystimet ovat kuitenkin pari, joten niiden raidoituksessa on suunnitteen sama rytmi. Indigolla värjätystä sinisestä langasta oli tullut mukavan epätasaista, joten neuleesta tuli mukavan näköinen.

Laiskana päättelijänä kokeilin tehdä värinvaihdot neulomalla vain jonkin aikaa kahdella langalla lankaa vaihtaessa. Päätellessä jätin lankojen päät parin sentin mittaisiksi. Vain reunat on siis päätelty siististi solmulla ja pujottelemalla. Saa nähdä miten kestävät.

3 kommenttia:

 1. Olen jonkun muunki kuullut päättelevän neulomalla langan työn sisään. Mun pitäis kai kanssa koettaa joskus, kun inhoan kaiken päättelyä...

  Mun ontelopipo alkaa kohta olemaan päättelyvaiheessa. Kunhan saan päätettyä minkä kokoinen siitä tulee ja että mitenkä mä sen koon arvioin eli piten pitkä pätkä tulee vielä päättelystä...

  VastaaPoista
 2. Löysin hommaan ihan hyvän ohjeen:
  http://lankadontti.fi/wordpress/?page_id=168

  Paljon fiksumpi tapakin vielä kuin tuo minun. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit värit noissa säärystimissä :). Oikein mukava blogi teillä. Olen vähän hajamielinen näköjään, lähdin kahvilasta pois ja unohdin kokonaan maksaa sen teen :(. Mutta maksan sen teille ensi tapaamisella.

  VastaaPoista