keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kipinäkeskiviikko: Pitsin uudet ulottuvuudet

Aina välillä pitää kokeilla jotain uutta ja sekoittaa vähän pakkaa. Koska pian kahden vuoden iän saavuttavassa Räpellyksessä säännöllistä on lähinnä ollut merkintöjen epäsäännöllisyys, halusin puskea tekemistämme vähän eteenpäin. Siksi ehdotin äskettäin Maijalle viikottaisen palstan aloittamista. Ja tässä se nyt on, Kipinäkeskiviikko!

Kipinäkeskiviikon idea on monille varmasti tuttu muista blogeista, vaikka samaan nimeen en ole muualla törmännyt. Kerran viikossa, keskiviikkoisin, jompikumpi meistä kirjoittaa blogiin jostakin käsitöihin liittyvästä asiasta, joka kiinnostaa, inspiroi tai kiehtoo meitä, sytyttää siis mielessä kipinän. Aihe voi olla iso tai pieni, kuten myös kirjoitus. Parittomilla viikoilla kipinästä kirjoitan minä, parillisilla Maija.

Aloitetaampa siis. Kaikki eivät ehkä tiedä sitä, että olen monen muun asian lisäksi nypläri. Olen aikoinaan (peruskouluikäisenä) oppinut äidiltäni tämän jalon taidon ja edelleenkin nyplään säännöllisen epäsäännöllisesti. Ongelmani kuitenkin on, että vaikka tykkään tehdä pitsiä, en oikeastaan tiedä, mihin käyttää aikaansaannoksiani. En ole niin romanttista tyyppiä, että tykkäisin lisätä sitä vaatteisiini tai käyttäisin pitsiliinoja, mutta en haluaisi hukkaankaan heittää tekemääni pitsiä. Puhumattakaan nyt niistä nyplätyistä virkatuista ja ostetuista pitseistä, jotka erikautta ovat ajautuneet minulle. Siispä olen lähtenyt hakemaan uusia tapoja käyttää pitsiä.

Tähän, kuten moneen muuhunkin tarpeeseen apua antaa jälleen internet. Se tarjoaa loputtomasti inspiraatiota ja uusia käyttötarkoituksia. Pitsistä kun voi tehdä vaikka mitä etenkin, jos sitä värkkää tai muuten jäykistää. Itse voisin kuvitella tekeväni esimerkiksi korvakoruja (1, 2, 3, 4), kaulakoruja (1, 2, 3, 4, 5), rannekoruja (1, 2, 3, 4), sormuksia (1, 2) tai vaikka esineitä ja sisustuselementtejä(1, 2). Aika harvassa linkkien kuvissa on itseasiassa pitsiä nyplätty, mutta eihän se inspiraation ottamista estä. Sitäpaitsi selailu muistutti, että nyplätähän voi muullakin, kuin perinteisellä pellavalangalla. Esimerkiksi hopealangasta voisi saada hienoja koruja (1, 2, 3, 4), tai sitten ihan vain käyttämällä erivärisiä ja paksuisia lankoja (1, 2). Pitsien kimppuun siis!

2 kommenttia:

  1. :D Mä jo pähkäilin mikä KK mun kalenterissa lukee, mutta ensi viikolla ollaan kyllä paikalla ajallaan (kun vähän ensin tarkensin kalenterimerkintää).

    VastaaPoista
  2. Heh, hyvä siis varmaan, että mä aloitin tämän. :D

    VastaaPoista